[FIXED] Web PVR: Quick URL recording does not work with HTTPS URLs
#1
Bug 
Of late I have been having trouble with downloading certain programmes via the WebPVR, whereby they do not seem even to start to download via the WebPVR. I am using v3.04, previously v3.01 and v3.02, and have been having this problem across them all, independent of browser, and across three different computers. I am, however, able to download the programmes more manually using get_iplayer --pid=abcdefg

When the problem strikes, the new window for the 'downloading' programme looks as follows, and no files get created in the 'iPlayer Recordings' directory.

Code:
Please leave this page open until the recording completes

Close
Recording The Following Programmes


Recording complete

get_iplayer Web PVR Manager 3.04-windows.0, ©2009-2010 Phil Lewis - Licensed under GPLv3

Example programmes I've had this trouble with:
https://www.bbc.co.uk/iplayer/episode/b0...d=b094f4tl (about to expire)
https://www.bbc.co.uk/iplayer/episode/b0...d=b094f595

Any ideas what's wrong, anyone? Let me know if I can provide any further information that would be helpful.
#2
I assume you are plugging those URLs into the Quick URL box. Change "https" to "http" before clicking "Record". It looks like iPlayer is now https-only and the Quick URL function needs to be adapted. I'll do this for the next release. If you look up the programme by name and click "Record" in the "Actions" column for the episode of interest, it will download as normal.

EDIT: It looks like iPlayer doesn't always force redirection to https URLs after all. Still, the Web PVR should handle them.

EDIT2: It appears that HTTPS redirection is back on as of 2017-10-11
#3
Hi, I have been using PVR for a long time and it suddenly stopped working today. I always paste url in the Quick URL box and click Record. Now it shows "Recording complete" but nothing happens!I will include an attachment.
By the way, even though I have specified ffmpeg path when I started get_iplayer.cgi with the command
Code:
get_iplayer.cgi -p 1998 --ffmpeg /usr/bin/ffmpeg
, there is still a warning that PVRl cannot detect ffmpeg version. I'm using ffmpeg git binary.


Attached Files Thumbnail(s)
   
#4
Same for me too
#5
Me too ! I dont really get on with the PVR guide so I've always used the iplayer web pages to find programmes and copy and paste the URL on get iplayer . With HTTPS I cant record anything - I just get "recording complete" as well. I'm pleased to fin dyou online and to see its not just me !

Thankfully, I'm mainly a radio man and that is still http, and works, as do some of the older BBC4 documentaries.

Is this HTTPS thing an insurmountable problem ?

This is my first ever post...and this problem has driven me to find you on here, Let me thank you for providing getiplayer though, its very much appreciated.

BTW I changed to v3.04 thinking this would solve it.....
#6
fixed in v3.05
#7
Thanks Dinky, much appreciated
#8
Many thanks for resolving - I haven't upgraded to 3.05 yet, but dropping the 's' from 'https' works just fine for me.


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
Bug [FIXED] Web PVR: Recordings tab empty with "Force Recording" = on magic144 4 249 05-10-2017, 02:45 AM
Last Post: magic144
  a quick question on pvr's InAFlap 1 496 18-05-2017, 12:28 PM
Last Post: dinky
  Multiple Urls nbren007 4 1,099 02-12-2013, 04:39 PM
Last Post: dinky